perjantai 18. kesäkuuta 2010

Seitsemäs niistä

Perjantai 18.6. klo 13.01

No eipä hirveetä vauhtia matkani etene. Oriveden Västilästä läksin klo 10.00 ja tämän n. 15 km matkan Länglemäelle olen tullut siis kolmessa tunnissa. Västilän kioskin pihassa kyllä viivyin ainakin kolme varttia ja taukoja pitelin muutenkin. Nyt tilasin pitsan, sillä edessä on mäkistä seutua. Sitä on kyllä takanakin.

Eilen lähtö Sarvijaakonkadulta meni suurin piirtein aikataulussa, mutta kaupassa käynti vei aikaa. Enkä muistanut yhdellä kerralla kaikkea, niin piti käydä toisessakin.

Alkumatka Sorilaan oli hermostuttavaa kaupunkiajoa - autoja loputtomasti ja rotvallien reunat kiusana. Sorila on kaupungin ja maaseudun rajapyykki melko selkeästi, sen kunniaksi söin siellä kaksi pientä savusiikaa. Äärettömän hyviä, suorastaan liikutuin niitä syödessäni. Ehkä vielä tunnelma paransi niitten makua, kaupunki takana ja sekkailu edessä.

Tähän mennessä reitti on kulkenut ennestään tuttuja teitä, niitä olen autolla muutamaan kertaan ajellut. Tästä Isojärven suuntaan muutaman kilometrin jälkeen tulee uppo-outoa, mitä mielissäni jo ajattelen. Arkiolon hötkyily on pukkaavinaan päälle, välillä pitää keskittyä, että ei ole mihinkään kiire, minun ei ole pakko olla mihinkään aikaan missään.

Nyt tuli pitsa eteen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti