maanantai 26. heinäkuuta 2010

Just joo. Menin aamulla Työvoiman sivuille etsiäkseni tietoa lyhyen koulutuksen avustusmahdollisuuksista. Päädyin Tampereen Työ- ja Elinkeinotoimiston (tai keskuksen tai jotain) sivuille, mistä löysin puhelinnumeron Koulutuslinjalle. Soitin sinne.

Elikkä elikkä, sanoi virkailija puhelimessa. Tämmöset vaihtoehdot sulla nyt olis, sanoi. Kysyin käsittelyajoista, no sitten pitäisi ottaa yhteyttä Tampereen toimistoon, kuulin. Ai jaa, luulin juuri sinne soittaneeni. Ei ole siinä sivuilla mainintaa, että tämä Koulutuslinja on valtakunnallinen numero. Täysin turha soitto, olisin voinut soittaa suoraan Treelle.

Etsin Tampereen numeron sivuilta, soittoaika 9.-11.00, jep, osuu siihen. Numero tuuttaa varattua, päättelen siellä olevan ruuhkaa. Sivuilla kerrotaan, että ei tarvita ajanvarausta, toimisto on auki 9.-16.00. No lähdenpä paikan päälle, asia hoituu aina parhaiten, kun on itse läsnä.

Nousen rappusia toimiston toiseen kerrokseen, etsin koulutuspalveluosaston. Kaksi huonetta, mutta kummassakaan ei ole virkailijaa. Huomaan osaston pöydällä kyltin, jossa kerrotaan toimiston olevan suljettu. Ei kerrota kuitenkaan miksi näin ja milloin aukeaa. Tästä ei ollut myöskään netissä mainintaa, perskule, tulin turhaan.

Kävelen Info-tiskille ja kyselen, että mistä on kyse. Juu, tilanne on nyt tämmöinen, että ne on suljettu, sanoo virkailija. No elokuussa aukeavat, vastaa tämä kysymykseeni. Päätin vuodattaa tähänastiset kokemukseni Työvoimahallinnosta Infon virkailijalle, joka sanoo, että no voithan käydä huoneessa 23, sieltä saat myös neuvoja. No okke, kävelen ko huoneen ovelle, jossa roikkuukin lappu Suljettu klo 12.-13.00. Kello oli 12.35.

Astelen jälleen Info-tiskille ja kerron näkemästäni lapusta. Oi voi, eihän siellä nyt pitäisi ruokataukoa olla, huolestuu virkahenkilö. En jäänyt odottelemaan oven avautumista, lähdin Pispalaan.

Onneksi Työvoimassa asiointi ei ollut ainoa kaupunkikäyntini tarkoitus. Kävin myös Kelassa viemässä ensimmäisen työttömyyskorvaushakemukseni. Sen käsittely ei kuulema kestä kuin kolmesta neljään viikkoon. Sossun tyypit hei, mää tuun taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti