perjantai 16. heinäkuuta 2010

Tuulikki Ukkola on neekeri

Kokoomuksen kansanedustaja Tuulikki Ukkola sanailee blogissaan, että "minulle sana neekeri ei ole paha sana." Voi hyvä tavaton. Eihän siinä sitten mitään, jos kerta Tuulikki Ukkola ei loukkaanu, jos häntä nimitetään neekeriksi.

Mikä kumma siinä on, että ihmiset ei tajua? Jos joku kansanosa sanoo, että heitä ei saa kutsua sillä ja tällä nimellä, niin miksi kuitenkin jotkut väen vängällä haluaa tehdä niin? Millä oikeudella joku toinen on sopiva määrittelemään nimityksen, kuin ko ryhmä itse? Jokaisella pitää olla oikeus tulla kutsutuksi sillä nimellä, kuin itse haluaa. Mikä tässä on vaikeatajuista?

Ukkolakin vetoaa siihen, että jo aikaa sitten koulukirjoissakin on puhuttu neekereistä. No niinpä! Aikaa sitten ei tiedetty sanan ikävistä etymologisista vivahteista. Joku toinen on vedonnut siihen, että he itsekin kutsuvat itseään sillä nimellä. Juupa, erilaiset vähemmistöt yms. huutelevat toisilleen mitä sattuu ja nimittelevät toisiaan, mutta ainoastaan heillä itsellään on siihen oikeus, muitten suusta se on loukkaavaa. Kyseessä on siis vertaishuumori.

Olen kuullut myös jonkun sanovan, että kyllä heitä saa kutsua neekeriksi, minä olen kysynyt heiltä itseltään. Just joo, kaikiltako? Jos joku yksilö antaa luvan kutsua itseään haukkumanimellä, se ei suinkaan tarkoita, että kaikkia saa kutsua samoin.

Onko tässä jollekin vielä jotain epäselvää?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti