torstai 23. kesäkuuta 2011

Maasta sinä olet tullut...

Viereisestä kuvasta voin nähdä tulevaisuuteen.

Edellisessä kirjoituksessani mainitsin vakavasti harkitsevani keruutuotetarkastajan koulutusta. No harkitsin, laitoin postia Kullaalla sijaitsevaan opinahjoon, kysyin: "Saako tulla?". Ja minut toivotettiin tervetulleeksi! Muut ovat jo siellä aloittaneet reilun kuukausi sitten, minä hyppään rattaille elokuulla.

Käytyäni erä- ja luonto-oppaan koulutuksen päätin, että nyt saa koulunkäynnit riittää. Vähänpä tiesin. Taas mennään ja hyvä niin. Parin vuoden kuluttua laitan ovelleni kyltin: "Tarkastaja Mäkinen". Näin viime yönä unta, että sovitin nokalleni lornjetteja, niitä vanhanaikaisia sangattomia silmälaseja - mieleni on siis valmistautumassa tulevaan titteliini tosissaan. Kunpa se valmistautuisi ankaraan opiskeluun vastaavalla hartaudella!

Taraxacum spp.
Taannoin kirjoittelin ihmisen ja maan välisestä suhteesta. Maassa on samoja aineita, kivennäisiä, suoloja, hivenaineita yms., kuin ihmisessä. Osin jopa samassa suhteessa. Eikö siis ole perin juurin loogista, että voimme korjata elimistöämme maasta tulevilla aineksilla?

Maa ruokkii kasvit ja eläimet samoin kuin ihmisetkin. Mitä kauemmaksi maasta, toisinsanoin alkulähteestä, ravintomme jalostetaan, sen vähemmän siinä on meille hyödyllisiä aineita. Ja sen enemmän siinä voi olla jopa meille myrkyllisiä aineita, kuten meille on eri medioissa kerrottu. Tässä on minulle erittäin hyvä syy lähteä opiskelemaan keruutuotetarkastajaksi. Haluan itse syödä puhtaampaa ja luonnollisempaa ruokaa ja miksikä en saamaani tietoa myös jakaisi?

Toki tarkastajan koulutukseen kuuluu paljon muutakin, kuin syötävät seikat. Niistä ehkä myöhemmin. Tällä hetkellä huolestuttaa kemianteollisuus, lääketeollisuus ja ... no, kaikki teollisuus. Kun alunperin hyviä asioita ryhdytään teollisesti tuottamaan, tulee kuvaan mukaan raha. Teollisuuden yhtiöt ovat yleensä osakeyhtiöitä, joiden päätehtävänä on tuottaa osakkeenomistajille mahdollisimman paljon voittoa. Keinoja kaihtamatta.

Ja maaksi sinun pitää jälleen tuleman.

ps Hyvää Juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti